Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Amit a rétegeltlemezekről tudni érdemes

CsereMix-Agóra blog 2021-11-19

retegelt_lemez

A faiparban használt  fa és faalapú anyagok egyike a rétegeltlemez.

A bútoripar egyik kedvelt alapanyaga. Relatíve gyakran hallhatjuk a rétegelt lemez kifejezést. Azonban a nevéből viszonylag kevés derül ki, és laikusok számára nehéz lehet eldönteni, hogy mire is kellene használni ezeket a lemezeket-teszi fel a kérdést cikkében a PannonMaGazin

Relatíve gyakran hallhatjuk a rétegelt lemez kifejezést. Azonban a nevéből viszonylag kevés derül ki, és laikusok számára nehéz lehet eldönteni, hogy mire is kellene használni ezeket a lemezeket.

Mi a rétegelt lemez?

A rétegelt lemezeket leginkább más faforgácsból készített építőanyagokhoz lehet hasonlítani. Ezek a lapok a legtöbb webáruháznál, mint például a Káplár fatelepnél, egy kategóriában találhatóak meg. Azonban mégis mi a különbség, és mikor érdemes rétegelt lemezt használni?

Egy rendkívül sokoldalú anyagról van szó, amit igen széles körben alkalmaznak. A bútoripar kedvelt alapanyaga, de számos berendezési tárgy is készül belőle, illetve burkolatok részeként szintén előfordul.

A natúr, csiszolt változat mellett pedig megjelentek már a csúszásmentes felülettel ellátott rétegelt lemezek. Ez utóbbit kifejezetten nedves környezetekhez fejlesztették ki, egyik felületén csúszásgátló anyaggal, míg a másik oldalán fenolfilmmel van ellátva.

Könnyű megmunkálhatósága, alacsony súlya és kedvező ára miatt a rétegelt lemezek igen közkedvelt anyagot jelentenek barkácstevékenységekhez.

Forrás: PannonMaGazin

Kövesse, olvassa

CsereMix Agóra blog | CsereMix