Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Hogyan válasszunk jó villanyszerelő szakembert Lakás- Otthonfelújítási támogatáshoz?

Agóra blog 2021-05-29

Újszerű szakember kiválasztás lakás-otthon felújításhoz

Mivel szinte az összes villanyszerelés munkára igényelhető az Otthonfelújítási támogatás, ezért segítünk, hogyan kell kiválasztani a megfelelő villanyszerelő szakembert a kivitelezési munkálatokhoz.

Első körben lássuk, mi is a támogatás igénylésének menete:

1. Megfelelő szakembert kell kiválasztani a munkához

2. Pontosan le kell vele egyeztetni az elvégzendő felújítási munkálatokat

3. Ezt követően szerződést kell kötni a villanyszerelő szakemberrel

4. A szerződést és a számlákat el kell juttatni a Magyar Államkincstárhoz
(Erre 60 nap áll rendelkezésre a munka befejezését követően)

5. Az Államkincstár 30 napon belül elbírálja a kérelmet

6. Amennyiben pozitív az elbírás, 5 napon belül kiutalásra kerül az összeg

7. A kormányhivatal ellenőrzést végez 6 hónapon belül, hogy a munka valóban el lett-e végezve

Egy ilyen mértékű kivitelezési munkához szükséges jó szakembert választani. Az Exkluzív Cégajánló munkatársai egy jól felépített cikket írtak a témáról, amit alant olvashat részletesebben. Lássuk a szakértők szerint milyen kritériumoknak feleljen meg a villanyszerelő és nem lesz probléma:

Legyen lekövethető

Megállapodás előtt okosan tesszük, ha ellenőrizzük, hogy a neve, illetve a cége szerepel-e a hivatalos nyilvántartásban.

Mások is jó szakembernek ismerik

A korábbi megrendelőitől kapott ajánlások mindennél többet mondanak, keressünk ilyen ajánlásokat.

Referencialista

A komolyabb szakemberek már a referencialistájuk felsorolásával kezdik, amikor elkezdünk velük egyeztetni, vagy ha nem is rögtön ezzel indítanak, örömmel veszik az ez irányú érdeklődést az ügyfél részéről.

Számlaképesség, garancia vállalás

Itt a legjobb jel az, ha külön kérdés nélkül tájékoztat bennünket a garanciavállalásról a szakember. Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen ha a későbbiekben bármilyen meghibásodás lenne, tudjuk, kihez fordulhatunk segítségért.

Elérhetőség

A legideálisabb, ha nyilvánosan fellelhető a telefonszáma, és munkaidőben el is lehet érni azon, vagy ügyfélszolgálatos munkatársa fogadja a hívást.

Terepfelmérés

Amikor kijön a helyszínre egyeztetni, bejárja a helyszínt. Az épület áramhálózatának állapota alapján határozza meg a beszerzendő anyagokat, valamint a kivitelezés várható időtartamát.

Otthonfelújítási támogatás tapasztalat

Érdemes továbbá tájékozódni a villanyszerelő szakembernél, tud-e segíteni nekünk az ügyintézésben, vagy, hogy ilyen fajta munkát csinált-e már. Hiszen amennyiben ezt a támogatást igénybe vették valamelyik munkájánál, akkor ezen a területen is tapasztalattal rendelkezik, vagy rendelkezhet. Számunkra is megnyugtató tud lenni a tudat, hogy már csinált ilyet, és meg is kapták a munkálatok után a támogatást az igényfelvevők. Sőt ha tud az egész lebonyolításában segíteni, az az igazán célravezető számunkra.

fotó: exkluzivcegajanlo.hu

Kövesse, olvassa

Agóra blog | CsereMix

 

20 total views, 2 today