Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Korszerűsítenéd az otthonod fűtési rendszerét?

CsereMix-Agóra blog 2022-06-20

Mikor van vége a fűtési szezonnak?

Kedves fogyasztó, az attól függ, hogy honnan nézzük illetve olvassuk!

Van úgy, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerint . távfűtési szezonnak április 15-ével van vége.

Egyébként erről jogszabály rendelkezik. A jogszabályban is rögzített fűtési időszak azonban május 15-ig tart, ami a távfűtési szolgáltatók rendelkezésre állási időszaka is.

Alighogy véget ért a fűtési szezon, biztosan örömmel felejted el a fűtési rendszered, a fűtésszámlát és minden vele kapcsolatos teendőt. Hiszen itt a meleg, a nyár, a forróság, a nyaralás, a kerti partik, az önfeledt öröm és a lazulás időszaka. Ki akar most előre gondolkodni?

Persze lehetsz a mesebeli tücsök, aki nem törődik azzal, mi vár rá télen, de biztosan ismered a mese végét. Ha nem szeretnéd, hogy rossz élményekkel köszöntsön rád a hideg, téli idő, akkor szorgos hangya módjára gondoskodsz még a hideg beállta előtt arról, hogy otthonod fűtése a következő szezonban környezetkímélő és persze az egészségetekre is kedvező hatással bírjon.

Kíváncsi vagy, melyik fűtési rendszer tudja ezt?

Falfűtéssel a család egészségéért

A legtöbb háztartásban a levegő felmelegítésével történik a fűtés, azaz radiátorok és konvektorok egész serege melegszik azért, hogy aztán komfortos meleg legyen az otthonokban. Ez nagyszerűen és kényelmesen is hangzik mindaddig, amíg a családod tagjait el nem kezdi irritálni a száraz levegő és a szálló por.

Sokszor nem is realizáljuk, hogy a fűtés milyen sok egészségügyi problémát tud okozni, holott ha belegondolsz, teljesen logikus: a száraz levegő, a szálló mikroszemcsék nem tesznek jót a tüdőnek, így nem csoda, ha a téli időszakban gyakran tapasztalsz irritáló száraz köhögést, sőt akár az asztmás tünetek kialakulása sem megy ritkaságszámba.

Ha szeretnéd, hogy otthonodban az egészséges lakóklíma vegye át az uralmat, akkor érdemes alternatív, minél természetesebb megoldások után nézni, mint amilyen a BIOKAY vályogvakolatok természetes hőszigetelő rendszere is.

Hogy működik a falfűtés?

A falfűtés során nem a levegőt melegítjük, hanem a tárgyakat, így a falakba vezetett csövek a falakat melegítik fel, majd azok adják le a hőt, elkerülve ezzel a levegő felesleges, és ahogy fentebb említettük, többnyire káros keringetését is.

Nehéz elképzelni, hogyan működik?

Leegyszerűsítve, mintha a nap sütne rád, és egyszer csak azt érzed, elég meleg van. Bonyolultabban azonban szárazépítészeti megoldásokkal érhető el ez a hatás: a falfűtéscsöveket a falra rögzítjük, és bevakoljuk, de akár a szigetelésbe is elhelyezhetjük őket.

Természetesen mindkét esetben vakolhatjuk vályoggal, sőt akár tapétázhatjuk is a falat, így nemcsak egészséges, természetes, de még esztétikus is lesz az otthonunk!

Ha szeretnél többet megtudni erről a roppant egészség- és környezetbarát módszerről, akkor keresd bátran a BIOKAY vályogvakolatok csapatát!

A vályog itt is jól jön!

Ha már egyszer arra adod a fejed, hogy a lehető legtermészetesebb és legegészségesebb fűtési módot válaszd, akkor ne feledkezz meg arról sem, hogy a másik természeti kinccsel, a vályoggal csak turbózhatod a hatást, hiszen kiváló hőmegtartó hatással bír, és páraszabályzó képessége is kimagasló.

Ugye te is olyan otthonra vágysz, amely együtt lélegzik veled és a szeretteiddel? Hát most megtaláltad!

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a CsereMix Agóra Blog szerkesztőinek munkáját 

Kövesse, olvassa

CsereMix Agóra blog CsereMix

 • Purchasing the best GTA Online games

  Szerző: - 2022-09-04 - 0 Hozzászólás

  There is a broad variety of opinions about the Grand Theft Auto series, with some admirers loving the game’s contrefa?on of American traditions and the like believing this is a murder sim. Regardless of the ideas, the games have always been within the highest quality and realized to standards that lots of other computer game […]

 • Methods to Create a Virtual Data Room

  Szerző: - 2022-09-06 - 0 Hozzászólás

  When it comes to creating a virtual data room, the first step is to choose a software program that best suits your requirements. Once you have picked a data area software program, you should develop a system and data file structure. Then you should start to collect all the documents you have to store in […]

 • van élet a kata után!

  Szerző: - 2022-09-29 - 0 Hozzászólás

  Több százezer kisadózó életét forgatta fel a kata szabályainak szeptember 1-jén életbe lépett módosítása.

 • gy maradhat értékes az ingatlanunk a válság idején

  Szerző: - 2022-10-05 - 0 Hozzászólás

  Létkérdés lehet a home staging, hogy eladható maradjon a lakásunk Senki számára sem újdonság, hogy energiakrízis küszöbén állunk, ami értelemszerűen kihat az ingatlanpiacra is. De vajon milyen ingatlanok őrizhetik meg az értéküket, és mit tehetünk, hogy az ingatlanunk eladhatóvá váljon? ?A válság mindenképpen jelentős változást hoz a piacon. A vevők egyik elsődleges szempontja – az […]

 • Angliában is zöldülnek az Ingatlanok

  Szerző: - 2022-10-09 - 0 Hozzászólás

  Egyesült Királyság első, a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlan