Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Még üzlet az irodaházak fenntartása

CsereMix-Agóra blog 2022-04-24

GDN Ingatlanhálózat

Home office és irodapiac ? nem tűnnek el az irodák

Ötéves szerződések kötik a bérleményekhez a vállatokat olvasható Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosának véleménye PannonHírnök cikkében.
A koronavírus-járvány miatt számos vállalatnál hibrid munkavégzést vezettek be elővigyázatosságból, de ez nem jelenti azt, hogy az irodákra kevésbé tartanának igényt.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa rámutatott, az elmúlt két évben nem volt érezhető visszaesés az irodaházak piacán, a cégvezetők inkább a bérelt ingatlanok kihasználásán változtattak. A szakértő szerint arról sincs szó, hogy az árak visszaestek volna ebben a szegmensben.

2020 tavaszán, miután a koronavírus-járvány kirobbant Magyarországon, számtalan cég állt át a home office-ra, ezzel is csökkentve a fertőzés veszélyét a kollégák körében. Akkoriban gyakran és teljesen jogosan vetődött fel a kérdés: vajon a jövőben lesz-e még szükség egyáltalán irodákra, és ha igen, mennyire alakul majd át a piac?

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arra hívta fel a figyelmet, hogy az irodaházakban kisebb-nagyobb területeknél egyaránt megszokott, hogy ötéves szerződéseket kell aláírni, vagyis a vállalatoknak általában nem is volt komolyabb mozgástere.

?Az irodákból a megállapodásokra hivatkozva jellemzően nem engedték ki a tulajdonosok a bérlőket, akik emiatt kénytelen voltak házon belül megoldani a rendelkezésükre álló területet hasznosítását. Részben ezzel is magyarázható, hogy az utóbbi két évben nem történt számottevő visszaesés az irodaházak piacán? ? magyarázta a szakértő.

Gadanecz Zoltán megjegyezte, a legtöbb cég ma hibrid munkavégzést alkalmaz, azaz az alkalmazottaknak heti 2-3 napot kell bejárniuk az irodába, és ugyanennyit dolgozhatnak otthonról is.

A szakértő úgy véli, a járvány két éve alatt minden vállalat képes volt felmérni, hogy mik azok a feladatok, amiket a kollégák hatékonyan el tudnak végezni akár a saját otthonukból is, és melyekhez szükséges a személyes jelenlét.

?Teljesen nyilvánvalóvá vált mostanra, hogy a vállalatok nem fogják elengedni az irodákat, a munkavégzéshez ez a legtöbb esetben szükséges. A kollégák létszáma ugyanis nem lett kevesebb, csak annyi történik, hogy váltott munkarendben dolgoznak.? ? fogalmazott a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

Végezetül hozzátette, bár voltak megingások, az irodaházak bérleti díjai összességében nem csökkentek az elmúlt két esztendőben, hiszen az ingatlanpiaci folyamatok ezt is felfelé húzzák.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a CsereMix Agóra Blog szerkesztőinek munkáját 

Kövesse, olvassa

CsereMix Agóra blog | CsereMix

    

170 total views, 1 today

  

 • Purchasing the best GTA Online games

  Szerző: - 2022-09-04 - 0 Hozzászólás

  There is a broad variety of opinions about the Grand Theft Auto series, with some admirers loving the game’s contrefa?on of American traditions and the like believing this is a murder sim. Regardless of the ideas, the games have always been within the highest quality and realized to standards that lots of other computer game […]

 • Methods to Create a Virtual Data Room

  Szerző: - 2022-09-06 - 0 Hozzászólás

  When it comes to creating a virtual data room, the first step is to choose a software program that best suits your requirements. Once you have picked a data area software program, you should develop a system and data file structure. Then you should start to collect all the documents you have to store in […]

 • van élet a kata után!

  Szerző: - 2022-09-29 - 0 Hozzászólás

  Több százezer kisadózó életét forgatta fel a kata szabályainak szeptember 1-jén életbe lépett módosítása.

 • gy maradhat értékes az ingatlanunk a válság idején

  Szerző: - 2022-10-05 - 0 Hozzászólás

  Létkérdés lehet a home staging, hogy eladható maradjon a lakásunk Senki számára sem újdonság, hogy energiakrízis küszöbén állunk, ami értelemszerűen kihat az ingatlanpiacra is. De vajon milyen ingatlanok őrizhetik meg az értéküket, és mit tehetünk, hogy az ingatlanunk eladhatóvá váljon? ?A válság mindenképpen jelentős változást hoz a piacon. A vevők egyik elsődleges szempontja – az […]

 • Angliában is zöldülnek az Ingatlanok

  Szerző: - 2022-10-09 - 0 Hozzászólás

  Egyesült Királyság első, a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlan