Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Még üzlet az irodaházak fenntartása

CsereMix-Agóra blog 2022-04-24

GDN Ingatlanhálózat

Home office és irodapiac ? nem tűnnek el az irodák

Ötéves szerződések kötik a bérleményekhez a vállatokat olvasható Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosának véleménye PannonHírnök cikkében.
A koronavírus-járvány miatt számos vállalatnál hibrid munkavégzést vezettek be elővigyázatosságból, de ez nem jelenti azt, hogy az irodákra kevésbé tartanának igényt.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa rámutatott, az elmúlt két évben nem volt érezhető visszaesés az irodaházak piacán, a cégvezetők inkább a bérelt ingatlanok kihasználásán változtattak. A szakértő szerint arról sincs szó, hogy az árak visszaestek volna ebben a szegmensben.

2020 tavaszán, miután a koronavírus-járvány kirobbant Magyarországon, számtalan cég állt át a home office-ra, ezzel is csökkentve a fertőzés veszélyét a kollégák körében. Akkoriban gyakran és teljesen jogosan vetődött fel a kérdés: vajon a jövőben lesz-e még szükség egyáltalán irodákra, és ha igen, mennyire alakul majd át a piac?

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arra hívta fel a figyelmet, hogy az irodaházakban kisebb-nagyobb területeknél egyaránt megszokott, hogy ötéves szerződéseket kell aláírni, vagyis a vállalatoknak általában nem is volt komolyabb mozgástere.

?Az irodákból a megállapodásokra hivatkozva jellemzően nem engedték ki a tulajdonosok a bérlőket, akik emiatt kénytelen voltak házon belül megoldani a rendelkezésükre álló területet hasznosítását. Részben ezzel is magyarázható, hogy az utóbbi két évben nem történt számottevő visszaesés az irodaházak piacán? ? magyarázta a szakértő.

Gadanecz Zoltán megjegyezte, a legtöbb cég ma hibrid munkavégzést alkalmaz, azaz az alkalmazottaknak heti 2-3 napot kell bejárniuk az irodába, és ugyanennyit dolgozhatnak otthonról is.

A szakértő úgy véli, a járvány két éve alatt minden vállalat képes volt felmérni, hogy mik azok a feladatok, amiket a kollégák hatékonyan el tudnak végezni akár a saját otthonukból is, és melyekhez szükséges a személyes jelenlét.

?Teljesen nyilvánvalóvá vált mostanra, hogy a vállalatok nem fogják elengedni az irodákat, a munkavégzéshez ez a legtöbb esetben szükséges. A kollégák létszáma ugyanis nem lett kevesebb, csak annyi történik, hogy váltott munkarendben dolgoznak.? ? fogalmazott a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

Végezetül hozzátette, bár voltak megingások, az irodaházak bérleti díjai összességében nem csökkentek az elmúlt két esztendőben, hiszen az ingatlanpiaci folyamatok ezt is felfelé húzzák.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a CsereMix Agóra Blog szerkesztőinek munkáját 

Kövesse, olvassa

CsereMix Agóra blog | CsereMix

    

135 total views, 1 today