Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Mire képesek a robotporszívók?

CsereMix-Agóra blog 2022-06-23

Ahogy fejlődik a technológia, egyre több gép segíti az ember életét a háztartásban. Így van ez a robotporszívók kapcsán is, hiszen egyre több gyártó egyre több modellje érhető el. Lassan már annyi különféle termék vásárolható meg, hogy az ember a bőség zavarában nehezen tudja eldönteni, melyik robotporszívót vegye meg.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani annak kapcsán, hogy mit lehet elvárni egy robotporszívótól.

Ezt tudja egy alap kivitel

A robotporszívók esetén alapvetően három különböző szintet lehet megkülönböztetni annak kapcsán, hogy milyen tudással vannak felvértezve. Az első, belépő szint az alap kivitel. Egy ilyen modell egy kicsit több gondoskodást igényel, mint egy fejlettebb változat, de egy ilyen Roomba porszívóhoz is lehet kapni hasznos kiegészítőket a Házirobotok.hu webáruházban.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Az elindításon túlmenően gondoskodni kell arról, hogy csak oda menjen, ahová mi szeretnénk. Kicsit úgy kell elképzelni, mint amikor a macskára rászólunk, hogy ne ugorjon fel a kanapéra vagy a konyhaasztalra. A robotporszívó persze nem ilyen helyekre szeretne felugrani, inkább arról van szó, hogy meg kell előzni, hogy bejusson például a vizes fürdőszobába, ahol semmi keresnivalója.

A robotporszívók akkor tudnak a leghatékonyabban dolgozni, ha egy adott szobát tudnak egyszerre bejárni. Ha be tudjuk csukni az ajtót, akkor ez könnyen megoldható. Egy nappalin azonban lehet, hogy nincs ajtó az előszoba irányába. Egy alap Roomba porszívó esetében például egy virtuális fallal lehet orvosolni a problémát.

Mi az a virtuális fal?

Ez egy nagyjából tíz centiméter magas doboz. Elemet lehet bele helyezni, a padlón tetszőlegesen le lehet rakni. Jellemzően két helyiség határára helyezik, így virtuális ajtót képez.

Úgy működik, hogy egy adott irányba infra fényt bocsát ki. Ennek hatótávja 3 vagy akár 3,5 méter is lehet. Ha a robotporszívó észleli ezt a fényt, akkor visszafordul. Vannak automata virtuális falak is, ezek csak akkor lesznek aktívak, ha megközelíti őket a robot. Ez az elemek élettartama szempontjából kedvezőbb megoldás.

Automatikusan visszatalál a töltőhöz

Roomba termékcsalád esetében az alap kivitel is meg tudja keresni a dokkolóállomást. Ha végzett az eszköz a takarítással, akkor rácsatlakozik és magától megkezdi a töltést. Ehhez persze nekünk meg kell teremteni a lehetőséget, hiszen ha bepakolunk egy széket vagy más tárgyat a dokkolóállomás elé, akkor nem fog tudni visszatalálni.

Önállóan elindulni képes modellek

Az alapkivitelű robotporszívó nagyon sok mindenre képes, tulajdonképpen extra funkciókat kapunk, ha drágább kivitelt választunk. Ezek fő előnyei, hogy tetszés szerint lehet őket programozni. Az indulásuk időzíthető, így megtehetjük, hogy mindig akkorra állítjuk be, amikor általában senki sincs otthon.

 • Akár minden egyes napra beállíthatunk másik időpontot, ám egy napon belül csak egyet lehet beállítani a Roomba termékek esetében. Jellemzően az önállóan is indulni képes modellekhez tartozékként jár a virtuális fal.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a CsereMix Agóra Blog szerkesztőinek munkáját 

Kövesse, olvassa

CsereMix Agóra blog CsereMix

  

135 total views, 1 today

  

 • Purchasing the best GTA Online games

  Szerző: - 2022-09-04 - 0 Hozzászólás

  There is a broad variety of opinions about the Grand Theft Auto series, with some admirers loving the game’s contrefa?on of American traditions and the like believing this is a murder sim. Regardless of the ideas, the games have always been within the highest quality and realized to standards that lots of other computer game […]

 • Methods to Create a Virtual Data Room

  Szerző: - 2022-09-06 - 0 Hozzászólás

  When it comes to creating a virtual data room, the first step is to choose a software program that best suits your requirements. Once you have picked a data area software program, you should develop a system and data file structure. Then you should start to collect all the documents you have to store in […]

 • van élet a kata után!

  Szerző: - 2022-09-29 - 0 Hozzászólás

  Több százezer kisadózó életét forgatta fel a kata szabályainak szeptember 1-jén életbe lépett módosítása.

 • gy maradhat értékes az ingatlanunk a válság idején

  Szerző: - 2022-10-05 - 0 Hozzászólás

  Létkérdés lehet a home staging, hogy eladható maradjon a lakásunk Senki számára sem újdonság, hogy energiakrízis küszöbén állunk, ami értelemszerűen kihat az ingatlanpiacra is. De vajon milyen ingatlanok őrizhetik meg az értéküket, és mit tehetünk, hogy az ingatlanunk eladhatóvá váljon? ?A válság mindenképpen jelentős változást hoz a piacon. A vevők egyik elsődleges szempontja – az […]

 • Angliában is zöldülnek az Ingatlanok

  Szerző: - 2022-10-09 - 0 Hozzászólás

  Egyesült Királyság első, a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlan