Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Rózsa metszés és gondozás kellő körültekintéssel

CsereMix-Agóra blog 2022-07-05

A virágos kertek egyik kihagyhatatlan növénye a rózsa, aminek sok fajtája érhető el.

Nagy klasszikusok a tea hibridek, törpe és futó változatok. Hihetetlenül csodálatos színvilággal kápráztathatnak el bennünket, ha kellően odafigyelünk rájuk.

A rózsa metszés egy alapvető eladat, aminek elhanyagolásával néhány szezon alatt komolyan elvadult bokorral találhatjuk szemben magunkat, ami már kevésbé szép látvány.

A hatékony rózsa gondozás tehát nagyban függ az időszakos visszavágásoktól, amik valódi megújulást tudnak kölcsönözni a szúrós növényeknek.

Mikor és miként történjen a rózsa metszés?

A rózsa metszés alapvető szempontjai, hogy azok az ágak, amik útban vannak, például

belenőnek egy másik sövénybe, rányúlnak, a járdára azonnal legyenek eltávolítva. Ezeken

kívül, a befelé növő, illetve sérült, beteg részek levágása sem kérdéses. Amint ez megtörtént a

vastagabb, idősebb ágakat általában 4-6, a fiatalokat pedig 2-3 szemre érdemes visszavágni.

A rózsa metszés többnyire kora tavasszal végezhető el hatékonyan, hiszen a téli hónapokban megeshet, hogy megfagynak bizonyos részek, amiket szintén el kell távolítani a művelet során.

Rózsa gondozás kellő odafigyeléssel

A metszésen túl az ültetés és rózsa gondozás szintén kulcsfontosságú tényező a ragyogó virágzat megjelenéséhez. Alapvetően szerves anyagban gazdag, laza, jó vízellátással rendelkező, napfényes területekre legyenek kihelyezve.

Mivel eseteként gombabetegségek és tetvek támadhatják meg a virágokat, ezért ezek ellen szükség esetén hatékonyan kell fellépni.

A rózsa gondozás alapvetően nem okoz komolyabb kihívást, hiszen, ha sikerül a megfelelő növényt a tökéletes helyre és társakkal együtt kihelyezni, akkor a metszésen túl nem lesz más dolgunk csak gyönyörködni az illatos és színpompás virágokban.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a CsereMix Agóra Blog szerkesztőinek munkáját 

Kövesse, olvassa

CsereMix Agóra blog CsereMix

    

84 total views, 1 today