Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Vajon megéri elektromos robogót vásárolni?

CsereMix-Agóra blog 2022-05-18

Az alábbi cikkben utánajárunk, hogy vajon megéri-e elektromos robogót vásárolni és miért is válik egyre népszerűvé ez a modern közlekedési eszköz a városokban.

A motor a robogó egy bizonyos életérzést, a szabadság illúzióját testesíti meg. Sokszor és  Sokan próbálták megfejteni és meghatározni, hogy milyen is ez valójában.  A motorozás csodája marad a megfejtés továbbra is várat magára. Hagyatkozzunk  mi is a múltszázadi szlogenre. Szabadság Rock and roll. 

Mik az elektromos robogók előnyei?
Az elektromos robogók esetében sokszor hallani, hogy számtalan előnnyel bírnak, de mégis főbb pontokba most lássuk mik miatt is lehet érdemes befektetni egy ilyen járműbe:

Környezetbarát megoldás
A hagyományos benzin, vagy dízel üzemű motorkerékpárokhoz képest, ha elektromos verziókat használunk, akkor azzal a közvetlen, a közvetett és globális környezetünket is védhetjük. Egy ilyen modern közlekedési eszköz ugyanis csökkentheti az ökolábnyomunkat is, illetve a közlekedés során is nulla szén-dioxidot bocsátunk ki. Ráadásul ma már az előállítás is sokkal ?zöldebb? ami egyesek számára szintén sokat nyomhat a latba.

Csendes közlekedést tesz lehetővé

Bizonyára sokan vannak, akiket a robbanómotoros robogók hangja kifejezetten irritál. Az elektromos robogók esetében azonban ettől nem kell tartani, hiszen szinte zajtalan közlekedést tesz lehetővé.

Ezzel tehát nem csak a negatív, környezetre gyakorolt hatások csökkenek le, de a zajszennyezés is jelentősen csökkenhet, ami miatt a szomszédok is alighanem jobban fognak kedvelni minket, főképp ha kora reggel nem a benzin motor bőg fel.

Ideális a városi forgatagban

Az autókat alapvetően nem városon belüli furikázásra találták ki, az elektromos robogók esetében azonban más a helyzet. Az elektromos robogókat használhatjuk munkába járáshoz, vásárláshoz vagy egy gyors kiránduláshoz is. A városi közlekedésnek kedvez ugyanis, hogy a gyakoribb fékezés miatt az elektromos robogók rendszere képes visszanyerni egy kis energiát.

Könnyebb tölteni

Az elektromos robogókról elmondható, hogy a legegyszerűbben tölthető közlekedési eszköznek tekinthetjük. A robbanómotoros autókat értelemszerűen csak az üzemanyagtöltő állomásokon tölthetjük fel. Az elektromos autókat vagy otthon, vagy az erre kialakított parkolókkal egybeépített töltőállomásokon tölthetjük. Ezzel szemben az elektromos robogókat szinte bárhol tölthetjük, ami nagy előny esetükben.

Kiváló teljesítménnyel bírnak

Az elektromos robogók kifejezetten jó teljesítményűek és gyorsak. Az azonnali nyomatékleadás miatt elképesztő gyorsulásra képesek, ami a gördülékeny városi közlekedésben aranyat érhet.

Mennyibe kerül egy elektromos robogó fenntartása?

Az elektromos motorkerékpárok egyik legnagyobb ?hátrányának? a relatíve magas vételárat tartják, azonban az idő múlásával a befektetés megtérül, hála a jelentősen kisebb fenntartási költségeknek. Éves szinten ugyanis akár 100.000 forintot is spórolhatunk, ha városon belül elektromos robogóra cseréljük a személygépjárművünket.

A gazdaságos üzemeltetés másik oka, hogy az elektromos robogók esetében kevesebb olyan alkatrészre kell költenünk amely elromolhat. Ennek oka, hogy nincsen például olaj, gyújtógyertya vagy fogasszíj, nem beszélve arról, hogy a szénkefe nélküli elektromotor meghibásodásának esélye minimális.

Milyen lehetőségeink vannak robogó vásárlás terén?

Természetesen egy elektromos robogó ára magasabb, mint egy szimpla robogóé, de ahogy említettük ezt a többletárat rövid időn belül visszahozhatjuk az olcsó fenntartási költségekkel. Azok számára akik egy összegben nem engedhetik meg egy elektromos hajtású robogó megvételét, azoknak adott a hitelre történő elektromos robogók vásárlása. Ennek hála egy kisebb összegű hitellel tehetünk szert egy hatékony városi közlekedési eszközre.

Összegezve

Egy elektromos robogó vásárlása tehát abszolút megtérülő tétel lehet, ráadásul a városi közlekedés is sokkal gördülékenyebbé válhat általuk. Emiatt mindenkinek érdemes lehet megfontolnia, hogy beszerezzen egy ilye modern elektromos járművet.

Egy elektromos robogó vásárlása tehát abszolút megtérülő tétel lehet, ráadásul a városi közlekedés is sokkal gördülékenyebbé válhat általuk. Emiatt mindenkinek érdemes lehet megfontolnia, hogy beszerezzen egy ilye modern elektromos járművet.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a CsereMix Agóra Blog szerkesztőinek munkáját 

Kövesse, olvassa

CsereMix Agóra blog | CsereMix